Produceren infraroodpanelen geluid tijdens gebruik?

infraroodpanelen geluid tijdens gebruik

Infraroodverwarmingspanelen gebruiken thermische straling om uw ruimte te verwarmen, net zoals de zon dat doet. Deze uitgestraalde warmte kan vervolgens worden geabsorbeerd door objecten en oppervlakken zoals meubels en vloeren, waardoor het gevoel van warme, comfortabele lucht ontstaat. Omdat ze werken via straling in plaats van convectie, kunt u uw ruimte snel en efficiënt verwarmen. Ze zijn ook veel minder afhankelijk van koude luchtinfiltratie en tocht dan traditionele convectiesystemen. U moet echter wel rekening houden met het type isolatie in uw huis. Als deze erg dik of dicht is, kan het zijn dat de panelen moeite hebben om net zo snel warmte af te geven als conventionele systemen.

Qua prijs zijn de kosten van infraroodverwarmingspanelen redelijk betaalbaar. Je kunt een basispaneel kopen voor slechts PS79, terwijl meer geavanceerde ontwerpen (die worden geleverd met een reeks verschillende afbeeldingen) je iets meer zullen kosten. Gezien de hoeveelheid tijd die u doorbrengt in de kamer waarin uw paneel wordt geïnstalleerd, kan het voor veel huiseigenaren een waardevolle investering zijn.

infraroodpanelen

Infrarood verwarming met infraroodpanelen is een slimme manier van verwarmen. Een infraroodpaneel is eenvoudig te installeren en snel warm. Deze manier van verwarmen is geschikt voor zowel hoofd verwarming als bij verwarming. Omdat onze infraroodpanelen werken op stroom bespaar jij direct flink op je verbruikskosten voor verwarming en ben je klaar voor een groene toekomst.

Omdat ze worden aangedreven door elektriciteit, zijn infraroodpanelen over het algemeen milieuvriendelijker dan gasboilers. Dat gezegd hebbende, ze zijn niet zo groen als zonnepanelen en hebben niet de capaciteit om warm water voor je huis te produceren. Dat gezegd hebbende, kunt u uw infraroodpanelen altijd koppelen aan een traditioneel elektrisch verwarmingselement of een cilinder om deze tekortkoming te omzeilen.

Produceren infraroodpanelen geluid tijdens gebruik?

Infraroodpanelen kunnen vrijwel overal worden opgehangen waar een radiator kan worden geplaatst, dus ze zijn zeer veelzijdig. Ze kunnen hoog op een muur of plafond worden geplaatst en indien nodig zelfs tegen meubels worden geplaatst. Je kunt ze ook gebruiken in ruimtes met zeer hoge plafonds of tochtige ruimtes die moeilijk te verwarmen zijn met een conventionele radiator.

Omdat infraroodverwarming via straling werkt, wordt het warmteverlies door ventilatie tot een minimum beperkt. Daarom zijn ze een uitstekende optie voor oudere huizen met slechte isolatie. Dit betekent ook dat u minder panelen in uw huis hoeft te gebruiken, waardoor uw energierekening aanzienlijk kan dalen.

Hoewel infraroodverwarmingspanelen wel wat geluid produceren, is dit zeer minimaal en heeft het geen invloed op de prestaties van het systeem. Het gecreëerde geluid is vergelijkbaar met de krakende en zoemende geluiden die je op een winderige dag hoort. Dit komt vooral doordat de panelen warmte produceren door infraroodgolven uit te zenden, die soms een klein trillingsniveau kunnen veroorzaken.

U kunt deze trillingen minimaliseren door ervoor te zorgen dat uw panelen goed geïsoleerd zijn en in een goed geventileerde ruimte staan. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een ‘geluidsreducerend’ paneel aan te schaffen dat is ontworpen om dit probleem te verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *